To become this top-quality Certified SAFe Architect, you need a simple and easiest plan to prepare your Scrum SAFe-Architect exam. PassQuestion provides the smartest way ever to help you to get excellent marks in this exam. You can get authentic, up-to-date and valid SAFe 5 Architect (ARCH) SAFe-Architect Exam Questions for the Scrum SAFe-Architect exam for your smooth preparation. By using these SAFe 5 Architect (ARCH) SAFe-Architect Exam Questions, you can make sure to pass this exam with excellent marks.

ARCH 5.1 - SAFe Architect

A Certified SAFe 5 Architect (ARCH) is an effective leader and change agent who delivers Agile Architecture to enable the creation of business value. Key areas of competency include applying SAFe principles to develop and maintain Agile Architecture and release on demand, leading and supporting Solution Trains and Agile Release Trains, extending the principles driving continuous flow to large systems-of-systems, and enabling improved flow of value.

Exam Information

Duration: 90 minutes

Number of questions: 45

Passing score: 32/45 (71%)

Question format: Multiple choice (one answer) or multiple select (2-3 answers)

Languages offered: English

Exam Sections

Agile Architecture and SAFe (8%) 

DevOps and Release on Demand (13%) 

Architecture and Business Value (35%) 

Program Increment (PI) Execution (36%) 

Leading during a Lean-Agile Transformation (8%) 

View Online SAFe 5 Architect (ARCH) SAFe-Architect Free Questions

1. What is one aspect of the Architects role during Solution Demo?

A. Demonstrate how Built-In-Quality has been implemented at the architectural level

B. Provide an update on the Architectural Runway

C. Demonstrate Enabler Capabilities

D. Provide feedback on system demos. and how they can be improved for next time

Answer: C

2. What is one way Architects can enable Continuous Deployment?

A. Ensure nonfunctional requirements (NFRs) have been fully tested

B. Ensure the pipeline's full stack telemetry can verify deployed Features in production

C. Pair with Agile Teams to implement Features

D. Ensure the architecture supports releasing on demand

Answer: B

3. What is an Architects primary responsibility during management review and problem-solving?

A. Adjust the Program Increment (PI) Roadmap

B. Create new Enabler Stones

C. Evaluate and adjust the architecture Vision

D. De-scope Enabler Features

Answer: C 

4. What does the Solution Context define from a technical perspective?

A. The Solution's operational environment

B. The part of the development Value Stream improved by the Solution

C. Who will use the Solution

D. Major Solution components and interfaces

Answer: A

5. What is included in a development value stream?

A. Release and timelines

B. Design and build

C. Release and design

D. Define and test

Answer: D 

6. How can an Architect take an economic view?

A. By retiring legacy systems

B. By sponsoring Enabler Epics that explore open source technology

C. By understanding which systems are assets and which are liabilities

D. By educating teams on the Requirements, Design, Implementation, and Verification approach

Answer: C 

7. What are two benefits of a Solution Roadmap? (Choose two.)

A. Allows internal stakeholders time needed to align with the development organization

B. Customers, Suppliers, and partners understand how Solutions will evolve and participate in achieving the Vision

C. Gains commitment from the Agile Release Trains (ARTS) on when Enabler Features will be delivered

D. Provides stakeholders a set of committed deliverables over a multi-year timeframe

E. Shows stakeholders what Features are forecast for the next three Program Increments (Rs)

Answer: A,B 

8. What is an outcome of post-Program Increment (PI) Planning?

A. PI Objectives for each Agile Release Train (ART)

B. An updated Solution Roadmap

C. PI Objectives for the Solution Train

D. A finished program board

Answer: C